در این مقاله به معرفی بازاریابی ویروسی می پردازیم. بازاریابی ویروسی با تبدیل شبکه اینترنتی مشتریان و مشترکان به ماشین های بزرگی که خبرها را دهان به دهان پخش می کنند، شرکت را در معرض دید همه قرار می دهد.

بازاریابی ویروسی چیست؟

بازاریابی ویروسی یکی از استراتژی‌های تبلیغاتی مبتنی بر شبکه‌ی عصبی است که از قدرت شبکه‌های اجتماعی برای ترویج یک محصول استفاده می‌کند. نام آن به نحوه انتشار اطلاعات درباره محصول با افراد دیگر در جامعه یا شبکه‌های اجتماعی اشاره دارد.

بازاریابی ویروسی

پایه ی بازاریابی ویروسی در انتشار اطلاعات از طریق دهان به دهان است، اما فناوری‌های مدرن اجازه می‌دهد که تاثیر ویروسی بسیاری از بسترهای مبتنی بر اینترنت را در بر بگیرد. بازاریابی ویروسی معمولاً به مخاطبان خود ارزشی چون حق انتخاب می‌دهد. این جذبه می‌تواند چیزی به سادگی یک آهنگ یا بازی سرگرم‌کننده باشد. هر چه محتوای آگهی عمیق‌تر باشد، مردم بیش‌تر تشویق می‌شوند که برای انتقال مفهوم پیام به دیگران، آن را به اشتراک بگذارند.

مقصود بازاریابی ویروسی

پخش پیام یا داستانی در مورد برند میان مردم به هر تعداد ممکن است، بدون هیچ گونه هزینه ای در حقیقت این نوع بازاریابی مانند ویروس خود را تکثیر می‌کند و مشتری منتشرکننده ی آن است. متداول‌ترین روش برای انجام این نوع بازاریابی شبکه ی اینترنتی است که با افزایش تعداد کاربران اینترنت، ارزش آن روز به روز افزایش بیش‌تری می‌یابد. خریداران کالا و خدمات به صورت آنلاین دائماً در حال توسعه ی شبکه ی خود هستند و بیش‌تر ازگذشته به سایر خریداران برای یادگیری و یا توصیه ی محصولات و خدمات جدید متکی هستند.

آغاز یک طرح بازاریابی ویروسی اثربخش، مستلزم ارایه ی یک دلیل یا انگیزه ی قوی به افراد است تا آن‌ها را تشویق به ارسال پیام و یا تبلیغ مورد نظر به دوستان و اطرافیانشان کند. به طور مثال طنزها و لطیفه‌ها اغلب بسیار سریع از فردی به فرد دیگر انتقال پیدا می‌کند، صرفاً به این دلیل که بامزه و خنده‌ هستند. بنابراین کلید موفقیت در آخر در دست بازاریابان است چرا که آن‌ها باید با ارایه ی ایده‌ها و تشویق خلاقانه، انگیزه ی لازم را به افراد برای ارسال پیام مورد نظر به دیگران بدهند. یک ایده ی جالب توجه، به عنوان مشوق می‌تواند مشتریان را تشویق کند تا برای توصیه ی محصول و یا نام تجاری مورد نظر با هم ارتباط برقرار کنند.

انواع بازاریابی ویروسی

ویروسی ارزشی

در این نوع  تجربیات با کیفیت خود را با دیگران سهیم می‌شوند. مثلا فرد اول محصولی را امتحان می‌کند و آن را خوب می‌یابد، پس او به فرد دوم می گوید که او هم این محصول را امتحان کند. در این حالت محصولات می بایست به اندازه کافی خوب باشند تا منجر به ترغیب افراد شوند. در واقع استفاده از این جمله که “این موضوع را برای دوستان خود به‌ صورت رایگان ارسال کنید” یک محصول را ویروسی نمی‌کند، بلکه آنها فقط به استفاده‌کنندگان اجازه می‌دهند تا درباره محصولات خوب با دیگران صحبت کنند.

ویروسی حیله‌ای

افراد بخاطر چیزهای زیادی،بوسیله تشویق دیگران سعی در فروش محصول می‌کنند. فرد اول تلاش می‌کند تا فرد دوم را راضی کند که محصول را امتحان کند،چون ممکن است در صورت استفاده فرد دوم از آن محصول، فرد او پاداشی دریافت کند. در این حالت استفاده‌کننده بایستی احساس کند که پاداش ارزشمند است و این که محصولات به اندازه کافی خوب باشند که برای نارضایتی احتمالی دیگران بتوان ریسک کرد. به عبارت ساده، زمانی که محصولات به اندازه کافی با کیفیت نیستند، افزودن پاداش ممکن است منجر به واکنش شدید استفاده‌کننده در برابر فروش شود.

ویروسی حیاتی

افراد می‌خواهند تا در تجربیات خود با کسانی شریک شوند که به محصولات معین و ویژه‌ای نیاز دارند. فرد “الف” می‌خواهد در تجربه یک محصول با فرد “ب” شریک شود و فرد “ب” نیاز به محصول دیگر دارد و … نرم‌افزار آکروبات و سایت ای - بی مثالهایی از این دسته‌اند. در این حالت استفاده‌کننده بایستی احساس کند که آن تجربه و محصول ارزشمند است تا علاوه بر ایجاد تغییر در خود شخص، دلیلی برای ارسال آن به دیگران نیزداشته باشد.

ویروسی ناخوشایند

افراد به دیگران درباره تجربیات منفی خود هشدار می‌دهند. فرد اول محصول را امتحان می‌کند و درمی‌یابد که محصول خیلی بدی است سپس او مانع استفاده فرد “ب” از این محصول می‌شود. کسی که محصولاتی با کیفیت پایین ایجاد می‌کند که مطابق با نظر و سلیقه استفاده‌کننده نیست یا محصولاتی که استفاده‌کننده حالت مزورانه‌‌ای را در آن محصول مشاهده می‌کند، این نوع ویروس را ایجاد می‌کند.

استراتژی‌های بازاریابی ویروسی

ویدئو بسازید

یکی از روش های موثر در بازاریابی ویروسی ویدئو است چون مخاطبان را با محصولات و خدمات درگیر می‌کند. یک ویدئوی آموزشی یا سرگرم‌کننده تهیه کنید و در سایت‌هایی مثل یوتیوب یا سایر سایت‌های به اشتراک‌گذاری ویدئو منتشر کنید. زمانی که ویدئوی شما از نظر شخصی جالب و مفید باشد آن را با دوستانش نیز در میان خواهد گذاشت و به این ترتیب ممکن است در سراسر اینترنت منتشر شود. هرقدر یک ویدئو جنبه آموزشی یا سرگرمی بیشتری داشته باشد، پرطرفدارتر خواهد بود.

فعالیت در شبکه‌های اجتماعی 

حقیقت این است که امروزه یک برند با عدم فعالیت در شبکه‌های اجتماعی مثل فیسبوک، توییتر، لینکدین و… نمی‌تواند به موفقیت‌های بزرگ دست پیدا کند.هنگامی که افراد تأثیرگذار یک صنعت محصولی را تبلیغ می‌کنند، مخاطبان بیشتری را به سمت یک برند جذب خواهند کرد. اینفلوئنسرهای صنعت خود را پیدا کنید و محصول یا خدمات خود را در اختیار آن‌ها قرار دهید. سپس از آن‌ها بخواهید که در صورت تمایل تجربه خود را با مخاطبان در میان بگذارند. این افراد فالوئرهای زیادی دارند و به دیده شدن برند شما کمک می‌کنند.و همینطور اگر محصول شما توسط افراد متخصص و باتجربه توصیه شود تأثیر خوبی روی مخاطبان خواهد داشت.

کار غیرمنتظره انجام دهید

اگر می‌خواهید توجه مخاطبان را جلب کنید باید یک کار غیرمنتظره و جدید انجام دهید. مردم زمانی که احساس کنند سوژه یک کار قدیمی است هرگز سراغ آن نخواهند رفت. بزرگ و جالب نشان دادن یک محصول کاری است که همه برندها برای تبلیغ محصولات خود انجام می‌دهند. به فکر ایده‌های جدید باشید.

قابلیت اشتراک‌گذاری را افزایش دهید

دوری کردن از افراد سرماخورده، لمس نکردن چشم، دهان و بینی و شستن مرتب دست‌ها از جمله نصیحت‌هایی هستند که برای جلوگیری از سرماخوردگی توصیه می‌شوند. درواقع ویروس‌ها زمانی منتشر می‌شوند که شرایط انتقال آن‌ها میان افراد مهیا شده باشد. به همین ترتیب در بازاریابی ویروسی نیز پیغام یا محتوای شما باید راحت‌تر دانلود شده و به اشتراک گذاشته شود.

مخاطبان مناسب را پیدا کنید

اولین قدم برای راه‌اندازی کمپین بازاریابی ویروسی این است که ببینید مخاطبان هدف شما چه کسانی هستند و در کدام شبکه‌های اجتماعی بیشتر فعالیت می‌کنند. هیچ تبلیغی خود به خود ویروسی نمی‌شود و باید علاوه بر جذابیت، پیغام صحیحی را به دیگران منتقل کند. به همین دلیل است که انتخاب یک کانال صحیح برای تبلیغات اهمیت بیشتری پیدا می‌کند زیرا می‌تواند پیغام شما را به دست مخاطبان مناسب برساند. به‌عنوان مثال اگر مخاطبان هدف شما خانم‌های مجرد بین ۱۸ تا ۲۴ سال هستند شبکه اجتماعی پینترست محل مناسبی برای تبلیغات شما است زیرا ۸۰ درصد کاربران این شبکه اجتماعی را خانم‌های جوان تشکیل می‌دهند.

هنوز مشکل دارید؟!

در نظرات مشکل خودتون رو مطرح کنید 🙂

مطالب مرتبط:

گوگل آنالیتیکس چیست؟

تاثیر ساب دامین بر روی سئو سایت

تفاوت SEO و SEM چیست ؟

فایروال چیست و چگونه کار می کند؟

منبع: تیک‌تم – ارائه دهنده مقالات: افزونه راکت – –